Galerija

Likovna galerijaIzložba "Neizbrisiv trag žene"

Bojile su budućnost dotad neviđenim bojama, iako su hteli da im oduzmu četkice. Volele su bezuslovno i privlačilo ih je nemoguće. Borile su se golim rukama i čistim srcem. Njihovi besprekorni umovi su rešavali i najveće zagonetke. Bile su velike, a sada su još veće! Saznajte ko su bile žene koje su ispisale istoriju i srušile stereotipe.
Svečano otvaranje izložbe u četvrtak, 14. marta 2019. godine u 19.00 sati u Galeriji SKC "Obrenovac".
Postavka će trajati do 5. aprila.

Više o izložbi na početnoj strani sajta.

Ulaz slobodan. Info: 064/8374-399.Likovna galerija

Likovna galerija je smeštena na prvom spratu Doma kulture i sportova, izložbeni prostor je pogodan za izlaganje slika, skulptura, fotografija, grafika i multimedijalnih radova. U toku svoje istorije brojni vrhunski umetnici izlagali su svoja dela u galeriji: Petar Omčikus, Kosa Bokšan, Milić od Mačve, Olja Ivanjicki, Mića Popović i drugi. Pored poznatih i afirmisanih umetnika, trenutna uređivačka politika nastoji da pruži šansu mladim, neafirmisanim umetnicima koji svoje prve, samostalne izložbe i istupe u javnosti čine u prostoru likovne galerije SKC Obrenovac. Pošto smo jedina galerija na teritoriji opštine Obrenovac, a primarni cilj je edukacija i promovisanje različitih likovnih izraza, u našem prostoru izlažu i različite amaterske grupe i pojedinci, kao i udruženja građana. Pored likovnih, umetničkih izložbi, u galeriji se organizuju i dokumentarne, edukativne, arheološke, istorijske i izložbe dečijih radova. Umetnički savet galerije čine Nina Todorović, Milica Mićić, Goran Desančić, Kosta Milovanović i Miško Petrović, dok je urednik likovnog i književnog programa istoričarka umetnosti Marija Vuković Biserko.
Pored izložbi u galerijskom prostoru organizujemo književne večeri, tribine i probe dramskih trupa i baletske škole.
SKC Obrenovac je organizator Likovne kolonije Zabran, koja se svake godine, od 2001. godine organizuje u izletničkoj šumi Zabran, pored Obrenovca. Organizacijom likovnih kolonija, SKC Obrenovac je sakupio zavidnu kolekciju slika umetnika učesnika kolonija.
U svojoj kolekciji brojimo oko 70 slika različitih umetnika iz Srbije i inostranstva.
Kontakt osoba Marija Vuković Biserko 064/8322-486
galerija@obrenovac-info.co.rs